Jongeren

Welkom!

Hier vind je informatie over jeugdhulp gebaseerd op  integratieve therapie en coaching speciaal voor jongeren.

Wat integratieve therapie is

Integratieve therapie is een kortdurende vorm van therapie die je helpt om jouw eigen mogelijkheden om met moeilijkheden om te gaan, te ontdekken en te gebruiken. Dit kan zowel live als online.

Integratief staat voor: een geheel, dingen combineren zodat ze elkaar aanvullen. Als je ergens last van hebt dan wil je daarvan af. Je zoekt afleiding zodat je het niet meer voelt. Daarmee sluit je een deel van jezelf af en mis je eigenlijk een stukje, dat ook positieve kanten heeft. Integratieve therapie gaat er van uit dat het beter werkt als je het deel waar je last van hebt beter leert kennen en dat is wat we doen tijdens de therapie.

Jij krijgt alle ruimte om te ontdekken hoe het bij jou van binnen zit, vrij van ouders, leerkrachten of andere volwassenen die met de beste bedoelingen al snel iets vinden en naar een oplossing zoeken.
Het bijzondere is dat als je echt even de tijd neemt om je te verdiepen in dat waar je mee zit, het vaak al beter gaat. Bovendien komen er dan zo maar ideeën in je op over wat je zou kunnen doen om te zorgen dat het nog beter gaat.

Als therapeut heb ik verschillende manieren geleerd om je hierbij te helpen, maar ik weet nooit van te voren welke manieren jij gaat gebruiken. Het is altijd nieuw en verrassend want iedereen is anders. De kunst is om daar open voor te staan.

jongeren

Waar kan het bij helpen.
Je gaat naar een integratief jeugdtherapeut, als je ergens last van hebt waardoor jij je niet prettig voelt en waar je maar steeds geen oplossing voor vindt. Dus eigenlijk om iets aan te pakken en op te lossen waardoor je leven prettiger wordt.
Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • problemen thuis of op school;
  • problematisch gebruik van alcohol of drugs;
  • sombere gevoelens;
  • stress en burn out
  • verwerking van echtscheiding of het verlies van iemand die belangrijk voor je is;
  • omgaan met ADHD of vormen van autisme
  • overgewicht;
  • eetproblemen;
  • uitkomen voor en omgaan met homoseksualiteit

Wat je er aan hebt.
Je ontdekt wat je voor jezelf kunt doen als je niet lekker in je vel zit.
Daardoor ben je minder afhankelijk van wat er om je heen gebeurt om je goed te voelen.
Bovendien zal je merken dat als jij anders gaat doen, omdat je beter weet hoe het bij jou van binnen werkt, je omgeving ook anders op jou gaat reageren. Jij hebt invloed op je omgeving en je staat zelfbewuster in je leven.

Je ouders
Je ouders (in sommige situaties andere volwassenen) zijn tot je 18e verantwoordelijk voor je en, in overleg met jou, werk ik ook met hen. Het gaat om jou en ik doe alleen dingen die jou kunnen helpen. Dus het contact van mij met de volwassenen die voor jou zorgen heeft altijd als doel, dat zij jou zo goed mogelijk steunen om een mooi leven te hebben.

Kennismaken?
Wil je meer weten of gewoon eens kennismaken? Bel of mail me dan. Als je wilt kun je gewoon eens langskomen om te kijken of het iets voor je is. We kunnen ook online kennismaken en als je dat prettig vindt kan de begeleiding ook online plaats vinden.

Wie weet tot ziens.