Mindful met je baby 8 weekse training

THUIS OF IN EEN KLEINE GROEP.

Samen met je baby oefen je vriendelijk omgaan met stressvolle momenten. Hierdoor ontstaat er ruimte om te ontdekken wat echt goed is om te doen, voor jou en voor je baby.
Het mooie is dat je hierdoor ook nog meer gaat genieten van fijne momenten.

Ah nee, ze huilt!  Dit is al de derde keer vannacht, wanneer slaapt ze nou door? ik ben zó moe, ik hou dit niet vol, ik wil dat ze slaapt….

Hij vraagt constant aandacht. Het lijkt wel alsof hij zich geen moment zelf kan vermaken.  Ik kom nergens anders aan toe. 

Mindful zijn is machteloosheid, frustratie, dat in en in moe zijn, verkennen en voelen, op het  moment dat het er is. En merken dat je daar van opknapt terwijl je misschien nog net zo moe bent, net zo machteloos en je kind nog steeds huilt. Dat kost hooguit een paar minuten. Het is heel simpel en toch ook lastig om het echt zo te gaan doen in die situaties. Dat komt omdat het helemaal tegengesteld is aan wat we automatisch geneigd zijn te doen, namelijk ons verzetten tegen pijn en ongemak. Dat verzet vergroot de ervaring van pijn en ongemak. Automatische reactie patronen kun je veranderen door je bewustzijn te trainen. Dat is onder andere wat je doet met mindfulness.

Uit recent onderzoek blijkt dat ouders beter kunnen accepteren wat zich voordoet in de relatie met hun baby of peuter, dat zij beter afstemmen op de eigen binnenwereld en die van hun kindje en dat het welbevinden van ouder en kind daardoor toeneemt. Dit is waardevol in deze belangrijke ontwikkelingsfase waarin een kindje de basis legt voor een positief zelfbeeld en het aangaan van betekenisvolle relaties.

Wil je meer lezen over deze training, klik dan hier voor het artikel van Eva Potharst in het tijdschrift Vroeg: 170720 artikel in vakblad VROEG juni 2016 pag 6-7-8

  • Voor moeders en/of vaders en hun baby tot 18 maanden;
  • Individueel bij jou thuis of in mijn praktijk, 8 wekelijkse bezoeken van 5 kwartier;
  • Of in een kleine groep in mijn praktijk;
  • Dagelijks thuis oefenen;
  • Ervaring met mindfulness is niet nodig.
  • Gebaseerd op het programma van Eva Potharst van UvA-minds. Zie ook haar boek: Mindful met je baby;
  • Kosten deelname individueel 675 euro, inclusief werkboek en meditatie bestanden.
  • Kosten deelname groep 500 euro, inclusief werkboek en meditatie bestanden.