Oud en nieuws

SEPTEMBER 2021

VanZelf gaat verhuizen!


vanaf de laatste week van september is de nieuwe locatie aan de Utrechtse weg nummer 8 in Hilversum.
Het mooie witte huis heet Jucunda, dat betekent met vreugde en het is een plek voor kinderen en ouders want er werken allemaal verschillende professionals met kinderen. Vanaf 28 september zijn jullie daar van harte welkom!

Er is ook nog een kamer vrij die collega therapeuten of coaches voor één of meerdere dagdelen kunnen huren.


DECEMBER 2020

De praktijk blijft geopend tijdens de nieuwe corona maatregelen.

Vanaf 1 januari 2021 is er een contract met de regio gemeenten Gooi en Vecht.
Dat betekent dat de begeleiding in veel gevallen vergoed wordt door de gemeenten.

JUNI 2020

Deze maand start ik elke maandagochtend met een korte live mindfulness meditatie via Zoom. Van 8.50 tot 9.10. Mediteren kan bijna overal en gewoon op een stoel.
Een vader die meedeed aan de mindfulouderschaps training zette elke dag zijn vrachtwagen even aan de kant om te mediteren.


Wil je meedoen stuur me dan een mail. Er zijn geen kosten aan verbonden.

MEI 2020

De praktijk is open.

update 6 mei. Als jouw gezin gezond is, en als mijn gezin gezond is, blijf ik oudergesprekken houden en kunnen kinderen voor de 1 op 1 afspraken terecht in mijn praktijk.
Het is ook mogelijk de afspraken online te houden.
Ouderbegeleiding werkt ook heel goed via de mail. Het schriftelijk weergeven van waar je mee zit geeft op zichzelf al inzichten. De vragen en suggesties die je vervolgens terug krijgt kun je rustig op je in laten werken en nog eens terug lezen.
Bel of mail me gerust als je meer wilt weten.

Je kunt ook terecht bij het centrum voor jeugd en gezin. Telefoon: 035 – 6926350 | e-mail: info@jggv.nl
Ze hebben een aparte pagina gemaakt voor al je vragen als ouder over het Corona virus. https://www.jggv.nl/nieuws/ouderschap-en-corona/?bron=1647

Jullie dag starten met een online kwartiertje mindfulness

Zolang de scholen nog dicht zijn, voor alle kinderen en ouders die vanuit rust de thuis schooldag willen starten. Vanaf donderdag 9 april elke doordeweekse ochtend voor ouders en kinderen vanaf groep 3 om kwart voor 9. Stuur een mail om je aan te melden er zijn geen kosten aan verbonden

Korte Mindfulness training voor ouders en kinderen Online

Live wanneer jij dat wilt of online.
4 wekelijkse meetings en een werkboekje Mail me even als je hier belangstelling voor hebt.

Sparren via de mail of telefoon.

In deze tijd waarin alles anders gaat dan normaal, heb je misschien vragen of zorgen over wat goed is om te doen.
Voor je kind, voor jezelf, of je gezin. Misschien heb je op een gegeven moment behoefte om gewoon te vertellen over hoe het is. De praktijk is rustiger nu en ik mail of bel graag met je. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Training mindful ouderschap online

aandacht

Misschien kom je er in deze periode juist aan toe deze training te volgen.
Alleen of samen met je partner in mijn praktijk of online.
De training die 2 april zou starten, wordt nu online aangeboden.


Ik zie overal tips of adviezen over wat je kunt doen. Veel mensen hebben de neiging om de tijd te vullen met doe-dingen. En ja inderdaad dit is er ook één :). Maar wel een bijzondere, namelijk om te oefenen met niet-doen.

Er is nu juist ook veel dat niet hoeft. Eigenlijk is dit een unieke kans om te oefenen met ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Dat is hetzelfde als bewust waarnemen wat er zich allemaal van binnen afspeelt. Zijn met wat er is. Vanuit dit ‘zijn’ komt er zin om te doen en gaat alles veel rustiger en gemakkelijker. Kwaliteiten als vindingrijkheid, creativiteit, vriendelijkheid en openheid komen tevoorschijn. Ook zorgzaamheid voor je eigen angstige gevoelens en zorgen krijgt dan de ruimte.
Bel of mail even als je hier meer van wilt weten.

DECEMBER 2019

Soms ontstaan er zulke mooie kunstwerken in de praktijk…..

OKTOBER 2019

Er is een nieuwe algemene website over integratieve therapie voor kinderen en jongeren. Een mooie samenwerking van alle betrokkenen, beroepsverenigingen, kwaliteitsregisters en opleidingen.

Kinderartsen en psychiaters willen andere jeugd-ggz: ‘Kinderen staan in de kou’

Er moet dringend iets veranderen in de jeugd-ggz. “We laten kinderen met een psychisch probleem nu in de kou staan”, zeggen de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NvK).

“Kinder- en jeugdpsychiaters en kinderartsen worden dagelijks geconfronteerd met kwetsbare kinderen die niet de psychische hulp krijgen die zij zo hard nodig hebben”, stellen Arne Popma van de NVvP en Károly Illy van de NvK. Het gaat om jongeren met aandoeningen als een eetstoornis, depressie of autisme.

Dit bericht verscheen op 10 oktober 2019 op nos.nl 

https://nos.nl/l/2305693

https://youtu.be/AKq2mstO54M

Dit bericht kreeg ik doorgestuurd door een moeder met erbij de tekst: ‘daarom ben ik zo blij met jou

Mijn collega integratief therapeuten en ik kunnen het verschil maken. Gewoon door er te zijn voor deze kinderen en onze bijzondere hartverwarmende interventies in te zetten. Daar wordt iedereen beter van. 

SEPTEMBER 2019

Hand in Hand Parenting helpt ouders en kinderen op een fijne manier verbinding te maken met elkaar. In Amsterdam zijn er de komende tijd verschillende activiteiten over deze benadering, klik op de regel hieronder.

Activiteiten Hand in Hand Parenting Nederland najaar 2019

28 JUNI 2019

Vandaag de aanvullende training Mindful met je Peuter gevolgd bij Uva minds. Nu mag ik ook de 8 weekse training mindful met je peuter gaan geven. Binnenkort volgt de informatie in de rubriek ‘workshops’. Wil je nu al meer informatie, neem gerust contact op.

Vanaf 1 juli 2019
Werk ik alleen nog op de locatie in Hilversum. Ik merkte dat het veel tijd en energie koste om een middag per week af te reizen naar Medisch Kwartier Naarden Vesting. Daar de ruimte om te toveren tot een gezellige kindertherapie speelruimte en vervolgens na een paar uurtjes alles weer op te ruimen en weer terug te brengen. Een belangrijk argument destijds om dat te gaan doen was de contacten met collega’s en de missie om verbinding te leggen tussen reguliere en complementaire hulp. Sinds  de verhuizing naar de nieuwe locatie in Hilversum heb ik daar fijne contacten en dus heb ik besloten het mezelf gemakkelijk te maken. Ik hoop dat de ouders en kinderen uit Naarden mij ook in Hilversum zullen vinden! En het werken aan de missie met de collega’s uit Medisch Kwartier gaat gewoon door.

6 februari 2018 de feestelijke opening van onze nieuwe praktijkruimte! 
Wat een hartverwarmende belevenis! Zoveel fijne collega’s, familie en vrienden.
Jullie waren geweldig! Vooral ook tijdens het avontuurlijke openingsmoment waarin jullie mindful het glas hieven en van de bubbels nipten!
Dat schiep een band want daarna werd het nóg gezelliger.
We genieten van al jullie lieve cadeaus en van het geweldige openingsschilderij dat jullie met elkaar gemaakt hebben. Heel veel dank!

VanZelf gaat verhuizen!
Vanaf 1 november 2017 hebben mijn collega Dorea Ketelaars en ik een fijne plek in het Orion gebouw, Seinstraat 22 in Hilversum.  Gisteren, 10 oktober hebben we het huurcontract getekend!

Vanaf 1 januari 2017 werk ik op vrijdagmiddag in Medisch kwartier Naarden Vesting.

7 mei 2016 mindfulness in de openlucht tijdens het sponsorfestival van de Den Helder Maastricht race.

mindfulness bij het sponsorfestival

mindfulness bij het sponsorfestival 4

Met ingang van 8 maart 2016 heb ik collega’s!
Vanaf dan ben ik één middag in de week voor afspraken met ouders en kinderen in Medisch Kwartier Naarden Vesting. Turfpoortstraat 26 in Naarden. Dit is een vooruitstrevende huisartsen praktijk die reguliere behandeling verbindt met diverse complementaire behandelvormen waaronder nu dus ook integratieve jeugd- en kindertherapie. Ik verheug me zeer op deze inspirerende samenwerking!
Voor meer informatie kijk op www.mknv.nl

IMG_2383
IMG_2511


Week van de opvoeding 2015
:
RBCZ kinder en jeugdtherapeuten: de ontbrekende schakel binnen jeugdhulp die steeds vaker wordt ontdekt!  

RBCZ kindertherapeuten banner