introductie cursus mindfulness

mindfulness meditatie voor jongerenMindfulness introductiecursus voor jongeren.

In drie bijeenkomsten leer je een aantal basisprincipes van Mindfulness.

Mindfulness is een methode die je helpt bewust om te gaan met wat je allemaal voelt en denkt. Hierdoor sta je meer zelf aan het roer en word je minder snel meegesleept door negatieve gedachten, moeilijke gevoelens en stress.

Bewustzijn trainen
Door middel van allerlei oefeningen waaronder meditatie train je het bewustzijn.
Meditatie leert je waarnemen wat je kunt opmerken zonder daar over te oordelen of direct in actie te komen. Met behulp van je ademhaling leer je over te schakelen van doen (actie) naar zijn (rust) om vervolgens meer bewust te doen.
Net zoals je tijdens sport of fitness je kracht en techniek oefent door het vaak te doen, zo werkt het ook bij mindfulness. Als je de oefeningen regelmatig doet zul je langzamerhand merken dat je dingen gaan opvallen, die je eerst niet merkte. Bijvoorbeeld signalen van stress.

Emoties
We zijn geneigd lastige emoties zoals angst of verdriet weg te duwen, bijvoorbeeld door afleiding te zoeken. Met mindfulness leer je emoties toe te laten met als gevolg dat je merkt dat ze vaak minder erg zijn dan je dacht. Bovendien kun je door ruimte te maken voor emoties beter bepalen wat goed voor je is om te doen.

Praktische informatie
Tijdstip: in overleg met de deelnemers. een les duurt 1,5 uur.
Locatie: in mijn praktijk in Hilversum
Kosten:  vanaf drie deelnemers 100 euro per persoon

Je kunt deze training ook individueel volgen, dan duurt een les 5 kwartier en zijn de kosten 150 euro.