Over Sabine

Aangenaam kennismaken Sabine Balsma dus.

Sinds 2006 werk ik als integratief jeugd- en kindertherapeut. Het werken met kinderen en ouders haalt het beste in mij naar boven, ik word er blij van en dat is vaak een wisselwerking.

Mijn opleiding volgde ik aan de Nederlands Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Een bijzondere opleiding die veel heeft betekend voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Door zelf te ervaren hoe je daadwerkelijk dingen in je leven kunt veranderen, kun je anderen begeleiden om dit ook te doen.

Echte verandering kun je realiseren door van binnen aan het werk te gaan, in je binnenwereld. We zijn vaak zo druk met alles wat moet en mogelijk is in de buitenwereld, dat we de binnenwereld een beetje vergeten. Dat is jammer want zelfzorg voor zowel de buitenkant als de binnenkant maakt dat je écht van je leven kunt genieten.

Kinderen zijn wijzer als het gaat om hoe het van binnen werkt. Ze staan daar nog veel dichter bij en hebben geen ingesleten patronen zoals wij volwassenen. Kinderen kunnen zich goed ontwikkelen als wij deze wijsheid respecteren en samen met hen hierover leren. Je kunt mij regelmatig aantreffen hardlopend op de heide bij Hilversum. Vaak ben ik dan aan het werk, ook al ziet het er niet zo uit. Ik bereid mijn sessies voor door te lopen ‘met de kinderen en ouders’. Al lopend krijg ik de beste ideeën over wat hen weer een stapje verder kan helpen.

 Werk in uitvoering … Mijn dochter komt thuis en ziet mij heerlijk in het zonnetje liggen. Mam jij doet ook helemaal niks, je ligt alleen maar te luieren! Zo ziet het er uit aan de buitenkant. Ze kan niet zien, hoe hard ik van binnen aan het werk ben …

Elk kind (elk mens) is bijzonder en elk kind is dat op zijn of haar eigen bijzondere manier… Van elke ontmoeting iets moois en een ont-moet-ing maken, dát werkt.