Kinderen

Welkom, leuk dat je op mijn website bent!

kinderenHet kan zijn dat je gewoon eens wilt weten wat kindertherapie nu eigenlijk is.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je vader of moeder je op het idee gebracht heeft, omdat zij, of de meester of juf zich misschien wel zorgen over je maken. Of je hebt zelf gemerkt dat je ergens last van hebt waar je graag vanaf wilt. Allemaal goede redenen om er meer over te willen weten.

Wat is kindertherapie?
Kindertherapie is een manier om jou te helpen ontdekken hoe jij je weer goed kunt voelen.
Je ontdekt hoe het precies voelt bij jou van binnen als jij je fijn, boos, bang of verdrietig voelt.
Je ontdekt ook wat je sterke kanten zijn, die jou kunnen helpen. En als je dit zo helemaal kent, dan kun je steeds beter voor jezelf zorgen als er nare gevoelens komen.

Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt troosten van binnen als je verdrietig bent. En ook hoe je er voor kunt zorgen dat andere mensen om je heen, bijvoorbeeld je vader of moeder of de juf, precies die dingen gaan doen die jou kunnen helpen om je weer goed te voelen.

Wanneer ga je naar een kindertherapeut?
Je wilt graag met plezier spelen, vriendjes en vriendinnetjes hebben, leuke dingen doen en daarvan genieten, en het fijn hebben op school en thuis.
Als dat op één of andere manier niet lukt dan vertellen je ouders of je meester of juf je vaak wat je kunt doen. Als dat ook niet helpt dan kan het een goed idee zijn om naar een kindertherapeut te gaan.

Hoe komt het dat kinderen zich niet fijn voelen?
Tja dat kan aan heel verschillende dingen liggen:

  • het kan zijn dat hun ouders zijn gescheiden en dat ze het daar heel moeilijk mee hebben.
  • Of er is iemand dood gegaan die ze heel erg missen.
  • Sommige kinderen zijn bang in het donker of bang om alleen te gaan slapen.
  • Andere kinderen hebben last van buikpijn of hoofdpijn terwijl de dokter niets kan vinden.
  • Of kinderen willen graag dingen doen die ze niet durven omdat ze te verlegen zijn.
  • Soms zijn kinderen verdrietig terwijl ze eigenlijk niet snappen waarom.
  • Snel boos zijn terwijl je dat helemaal niet wilt komt ook voor.
  • Of kinderen hebben ADHD of een vorm van autisme.

Wat doe je eigenlijk tijdens de therapie?

kinderen2Als je bij mij komt, dan gaan we gewoon doen waar jij zin in hebt. Bijvoorbeeld een spel, tekenen, praten, verkleden, kleien, of wat je maar wilt. Ik heb allerlei soorten speelgoed. Het maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit wat we gaan doen, op één of andere manier komen we wel terecht bij waar je mee zit en wat je daar aan zou kunnen doen. Eigenlijk weet jij zelf het beste wat je kunt doen om erachter te komen hoe jij je weer prettig kunt voelen. En ik heb ervoor geleerd om jou daar bij te helpen, zodat je jouw eigen oplossing vindt, die je, als je nog eens terug denkt, misschien eigenlijk diep van binnen al lang wist.

De kinderen die komen vinden het meestal heel leuk en vaak zijn ze verbaasd hoe snel een uur voorbij is.

En je ouders?
Omdat ouders graag willen dat het goed gaat met hun kind, ga ik ook met hen praten. Zij kunnen dan vertellen waar ze zich zorgen over maken en ik kan samen met hen uitzoeken hoe ze jou kunnen helpen om je weer prettig te voelen.

Niet zo maar kindertherapie maar integratieve kindertherapie.
Wil je weten wat integratief betekent?
Integratief wil zeggen dat we een kind als één geheel beschouwen. Dat klinkt een beetje gek, want je bent natuurlijk ook gewoon één geheel. Maar toch verdelen mensen een geheel soms in stukjes, om dingen beter te begrijpen. Dan weten ze heel veel van één stukje. Deze therapie heet integratief omdat we rekening houden met hoe alle stukjes in het geheel invloed hebben op elkaar.

Nu wil je misschien weten welke stukjes er dan zoal zijn. Nou bijvoorbeeld je lichaam, je gedrag, hoe je je voelt, je contacten met andere mensen, wat je hebt meegemaakt in je leven, hoe je denkt over wie je bent en waar je vandaan komt …

Les op school over hoe het werkt van binnen.

kinderen3Wat kinderen bij mij leren vind ik belangrijk voor alle kinderen en daarom geef ik soms les op school over hoe het van binnen werkt, met voelen en denken. Dan gaan we met de hele klas en de juf of meester op reis in de binnenwereld!


Misschien merk jij wel iets bij jezelf waar je last van hebt en dat je graag wilt veranderen. Als het je een goed idee lijkt dat ik je daarbij ga helpen en je ouders vinden dat ook een goed idee, dan zie ik je misschien binnenkort wel.

Als je dit gelezen hebt en je hebt nog vragen of tips voor mij dan wil ik dat graag weten, dus bel of stuur een mailtje. Misschien help je me wel om mijn website nog beter te maken.

Wie weet tot ziens!

Sabine